Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.

Min nya passion - sökmotoroptimering!

Hej vänner!

Ni kommer inte tro vad jag har hittat nu! I min strävan att göra min blogg ännu bättre (och för att få fler läsare, för vem vill inte ha det, eller hur?) har jag snubblat över något som kallas för sökmotoroptimering, eller SEO som det förkortas. Nu tänker ni säkert: ”Vad i hela friden är det?” Och tro mig, jag hade samma fråga för några veckor sedan. Men låt mig förklara!

SEO handlar om att göra ens hemsida mer synlig för sökmotorer som Google, så att fler personer kan hitta ens innehåll. Alltså, vem vill inte ha mer uppmärksamhet för sina fantastiska texter och berättelser? Jag är ingen expert på det här ämnet, men jag har upptäckt att det är både fascinerande och utmanande. Det är lite som att lära sig ett nytt språk, men istället för att prata med människor, pratar man med sökmotorer.

Så hur har jag använt SEO på min blogg? För det första har jag börjat använda nyckelord i mina texter. Det innebär att jag försöker lista ut vilka ord och fraser ni, mina kära läsare, skulle kunna söka på för att hitta mina inlägg. Sedan försöker jag använda dessa ord på ett naturligt sätt i mina texter, så att sökmotorerna förstår att min blogg handlar om just det ämnet. För att inte tala om hur mycket jag har fått lära mig om interna och externa länkar!

En annan sak jag har gjort är att se över mina rubriker. Visst älskar vi alla en kreativ och rolig rubrik, men för att sökmotorerna ska förstå vad mina inlägg handlar om, måste jag vara tydligare. Så nu har jag börjat använda mer beskrivande rubriker och låter fantasin flöda i själva texten istället.

Det här med SEO har verkligen fått mig att inse hur mycket det finns att lära sig om världen bakom bloggande. Jag vet att jag bara har skrapat på ytan, men jag är fast besluten att göra det bästa jag kan för att ni ska kunna hitta och uppskatta mina texter.

Så, om ni märker att min blogg börjar klättra i sökresultaten, vet ni varför! Och om ni har några tips eller tricks för att bli ännu bättre på SEO, tveka inte att dela med er i kommentarerna. För vi lär oss bäst tillsammans, eller hur?

Dela

Tidigare Inlägg